English

Rally Sweden och Red Barn är redo!

The Red Barn Arena blev en klassiker redan i fjol. Nu laddar Rally Sweden för att göra publiksträckan på I20-området bara ett par stenkast från Umeå centrum ännu häftigare och åskådarvänlig. – Banan har gjorts längre så publiken kan se förarna under längre tid inne på arenan och vi har byggt tillgänglighetsanpassade gångpassager så åskådarna kan vandra fritt inne på arenaområdet, säger Stefan Djerf, event director, Rally Sweden till rallysweden.com.

Målsättningen är att både befästa och förstärka den upplevelse publiken på The Red Barn Arena fick förra året och totalt kommer arenaområdet, med Hagarondellen som strategisk knutpunkt, ge plats för cirka 30 000 åskådare.

 Via storbildsskärmar kan publiken dessutom följa dramatiken på övriga specialsträckor i tävlingen. The Red Barn Arena får en framträdande roll som central publikpunkt då varje tävlingsdag kommer att avslutas på området. Sträckan är 1,5 kilometer, innehåller tre hopp och de nya hybridbilarna kan komma upp i toppfarter på över 150 kilometer i timmen.

Men The Red Barn Arena kommer inte bara att bjuda på rally utan bli en vinterfestival för alla. Foodcourts, artister, utställare, storbildsskärmar, försäljning, barer och VIP-områden kommer att garantera underhållning samtliga tävlingsdagar. 
– På det här sättet tillgängliggör vi verkligen VM-rallyt för så många som möjligt. Det här är en fantastisk chans för umeborna och alla tillresande att se världens bästa rallyförare på nära håll, konstaterar Djerf, som dessutom bjuder på en trio artister.Klara Hammarström är först ut torsdag kväll. Fredag blir det danspunksrapp på norrländska med Rivstart och som avslutning äntrar popbandet Dolly Style scenen två gånger på lördag.

Rallybåten rekommenderar Rallyradion

Radion på rally är lika självklart som bandyportföljen är på bandy.Traditionen började redan på 1980-talet och är gångbart än idag.Bästa sättet att följa Rally Sweden är via radion som även i år kommer att sända världsmästerskapet i realtid.– Det finns inget annan media som är så direkt som radio och Rally Sweden utan den detaljen är inget rally, säger programledare och produktionsansvarige Sebastian Bourghardt i en nyhetsartikel på rallysweden.com.

När tävlingen flyttades från Värmland till Umeå gick närmast en institution i graven då klassiska rallyradion var på väg att upphöra i och med miljöombytet Men Sebastian Bourghardt med flera ville annat och klev i handlingarna månaden innan Rally Sweden skulle starta.
– Vi löste sändningstillståndet och hela programmet på mindre än en månad och ja, vi får väl säga att det blev succé, konstaterar han.Räckvidden på sändningarna från 2022 års upplaga landade på cirka 250 000 lyssnare som följde tävlingen och kringevenemangen runt tävlingen med stort intresse.

Radion, precis som vid krissituationer, är definitivt det säkraste verktyget för information.
– Ute i skogen kan du vara utan mobiltäckning och radion är ett av få sätt du kan följa resultatet i realtid. Det finns inget annat som är så direkt. Det är kul att traditionen lever vidare än idag. När det här drog igång i Värmland fanns det ingen live-tv eller digitala plattformar. Jag skulle nog säga att rallyradion är lika självklart som att grilla korv i skogen när du bevittnar rallyt, säger Bourghardt.

Tillsammans med kollegorna Lars Jonsson, Per Johansson och Sofie Lundmark lotsade de lyssnarna genom Rally Sweden under premiäråret.– Vi är tighta och uppdelade för att täcka in hela tävlingen. Lasse och Per är ute på sträckorna och fångar ögonblicken och jag och Sofia håller ställningarna i studion, berättar Sebastian BourghardtInför andra upplagan i Umeå blir kvartetten kvar och kommer sända rallyt på två frekvenser; 102,3 (Umeå) och 103,0 (Vännäs).

VM-klass på Rallybåtens menyer

Vad sägs om rostad vildsvinsrygg med enbärskräm, argentinska rödräkor med chili, stekt strömming med skriat smör?
Eller kryddstekt kotlettrad med svampsås, italiensk bistrokorv med chilimajonäs, wallenbergare med potatismos?

För er som bokat er på Rallybåten är det snart bara att välja och vraka. Den av kocklandslaget komponerade maten på Viking Cinderella kommer inte att göra någon besviken. 

Vi har skrivit det förr – och gör det igen: Glöm snabbmat, på Rallybåten är det VM-klass på käket. Se själva under rubriken Mat & Dryck på sidan.

Där presenteras samtliga måltider från torsdagens buffélunch med svensk husmanskost till söndagens amerikainspirerade brunch.

Däremellan blir det ”Svenskt smörgåsbord”, ”En resa med det svenska kocklandslaget” och ”Grand BBQ”. 

Utöver det serveras två fullmatade frukostbufféer med allt en tom mage kan behöva. För att inte parat om alla vegetariska alternativ, läckra sallader, ostar och desserter.

Vattnas det i munnen på dig? Sjön suger som bekant och som gäst på Rallybåten kommer du inte att behöva gå hungrig. Eller törstig för den delen. Torsdag, lördag och söndag ingår nämligen öl, vin och läsk i måltiderna.

För den som vill köpa med sig matsäck ut i skogen kommer vi att ha försäljning av ”korvkasse” med extra allt och matiga, läckra mackor på båten. 

Rallybåten kommer dessutom att ha vedservice. För korven smakar ju alltid bäst grillad. 

Populära Partypatrullen husband på Rallybåten

After Ski och After Beach. Nu blir det After Rally för ett av landets bästa, populäraste och mest anlitade coverband, Partypatrullen. 

Kompletterad med en gästartist blir nämligen Partypatrullen med erfarna musikerna Karl GunérPer Aronsson AnderssonHenrik ThomsenGunnar Janupe och Mats Johansson vårt husband på Rallybåten 9-12 februari!

Partypatrullen har en bred repertoar. Rock, pop, disco, dansband, visa… Inget är främmande för det här gänget som kommer att underhålla i såväl pianobaren, på puben och, självklart, på Rallybåtens egen nattklubb Étage. Där laddar vi för ett stort avslutningsparty på hemresan lördag kväll. 

Häng med till Rally Sweden – betala i din egen takt!

 Rallybåten har ett samarbete med DNB Bank - där kan du ansöka om ett DNB Kort och dela upp betalningen av resan. Årsavgiften är 0 kr och du kan ta del av rabatter och fördelar.

Via länken Ansök om kortet | DNB kort kan du läsa mer och ansöka om DNB Kortet med mobilt BankID.

 När du får hem ditt kort i brevlådan efter cirka 7-10 dagar, kan du boka och betala resan med ditt nya kort. När du får fakturan kan du välja att betala hela beloppet eller dela upp betalningen.

Exempel: Om din resa kostar 10.000 kr och du väljer att dela upp betalningen på 5 månader så betalar du 2.115 kr i månaden  (delbetalning 2.000 kr, 25 kr  admin. avgift och ränta 90 kr). 

Totalt kostar det dig 575 kr extra att dela upp betalningen på 5 månader.

Vid delbetalning lägst 5 % / mån: Ränta f.n. 17,75 % och adm. avg. 25 kr per avi, eff. ränta 23,6 % vid kredit på 20 000 kr (dec 2022). Se fullständiga villkor på dnbkort.se.

Rallybåten Official Supplier till Rally Sweden

Rallybåten inleder ett samarbete med Svenska Bilsportförbundet och blir Official Supplier till Rally Sweden
– Rallybåten är till för Rally Sweden och landets alla motorsportentusiaster. Därför är det självklart positivt att vi nu landat ett samarbete med tävlingen och dess ägare. Det har varit vår förhoppning och ambition ända sedan vi sjösatte det här projektet i somras, säger Rallybåtens Simon Johansson.

Johansson ser stora fördelar med samarbetet. Både för Rallybåten, Rally Sweden och SBF. 
– Vi kommer att kunna dra stor nytta av varandra i vår gemensamma strävan att utveckla Rally Sweden och bygga svensk rallysport starkare. För oss är Rallybåten ett långsiktigt projekt som förhoppningsvis ska bidra till att profilera det svenska VM-rallyt både här hemma och internationellt, säger Johansson, som nyligen var på plats i Umeå.

– Vår delegation besökte Umeå hamn, presenterade projektet för Visit Umeå och hade ett mycket positivt och givande möte med Stefan Djerf som är ny på posten som projektledare/event director för Rally Sweden. 

Anna Nordkvist, Svensk Bilsports generalsekreterare och VD för Rally Sweden, välkomnar samarbetet med Rallybåten.
– Ett intressant och spännande initiativ som inte bara bidrar till att synliggöra Rally Sweden och locka publik till tävlingen. Rallybåten samlar 1600 motorsportentusiaster i en unik och aldrig tidigare sedd satsning. Många utav dem är våra medlemmar, säger hon. 

 Historisk världsmästare klar för Rallybåten

Stig Blomqvist blir inte ensam rallyvärldsmästare ombord på Rallybåten. Han får nämligen sällskap av Hans Thorszelius som tillsammans med Björn Waldegård blev historiens första världsmästare 1979.

Det blev 72 VM-starter säsongerna 1973-1986 för den framgångsrike kartläsaren från Uppsala. 71 av dem med Waldegård. Tillsammans vann de 13 VM-deltävlingar och stod på pallen 29 gånger totalt. Första segern kom i Svenska Rallyt 1975 där duon triumferade i en Lancia Stratos HF före Stig Blomqvist och Hans Sylvan i en Saab 96 V4. 

Waldegård och Thorszelius vann Svenska Rallyt även 1978 – då i en Ford Escort. För sina insatser valdes Thorszelius och Waldegård (postumt) in i FIA Hall of Fame 2019. Samma år uppmärksammade Rallybåtens samarbetspartner Bilsport Rally & Racing Hans Thorszelius med ett stort reportage. Huvudbilden i det här inlägget är på reportagets första uppslag.

I Bilsport Rally&Racings egen digitala shop kan man köpa äldre nummer av tidningen samt söka på artiklar från 2002 och framåt. Är du sugen på att läsa hela det nio sidor långa reportaget om Hans Thorszelius i Rally&Racing nr 2 2019 kan ni köpa tidningen för 70 kr här: https://shop.rallyracing.se/38-rally-racing

Foto: Teambild

 Samarbete med C More säkerställer exklusiva livesändningar och unikt erbjudande

C More, som från och med 2023 äger TV-rättigheterna till rally-VM, är ny partner till Rallybåten. Samarbetet säkerställer exklusiva publika visningar från den svenska VM-deltävlingen på Rallybåtens resa till Umeå 9-12 februari. 

Dessutom kommer alla resenärer på Rallybåten få ett mycket förmånligt nykundserbjudande från C More med fokus på rally-VM, rally-EM och rallycross-VM. 
– Motorsport och i synnerhet rally är mycket populärt i Sverige, inte minst tack vare WRC. Rally Sweden är en av årets stora publikfester och idrottshändelser i Sverige och vi ser fram emot att samarbeta med Rallybåten för att öka intresset ytterligare, säger Johan Cederqvist, chef för C Mores kanaler och rättigheter.

Rallybåtens Simon Johansson är mycket nöjd med det nya samarbetet. 
– Vi är självklart glada över att VM-seriens promotor och rättighetsinnehavaren C More uppmärksammar initiativet med Rallybåten på det här sättet. TV-sändningar har alltid varit centrala för Svenska Rallyts alla entusiaster och att vi, tack vara samarbetet med C More, nu får tillstånd att visa sändningarna från tävlingen publikt på båten känns stort och ger en helhet åt hela projektet, säger han och tillägger:

– Att vi genom samarbetet med C More dessutom kan ge våra resenärer ett unikt erbjudande med motorsportfokus känns också roligt, speciellt i år då Sverige kommer att arrangera en deltävling i såväl rally-VM som rally-EM och rallycross-VM. 

På plats i Umeå

Den här veckan har vi varit i Umeå. Under några intensiva dagar har vi adderat ny kunskap till den vi skaffat oss under tidigare besök i VM-staden.

Vi har rekognoserat samtliga sträckor som Rallybåten planerar stopp på. Lite snö i terrängen gjorde det arbetet extra inspirerande. Man kan säga att rallypulsen steg. Nu vet vi också exakt var vi kommer att ”parkera” Viking Cinderella i Umeå hamn, som drivs av Kvarken Ports Umeå. Av hamnkaptenen Patrik Rudolfsson fick vi en grundlig och intressant genomgång av hamnverksamheten, som vi alltså kommer vara en del av i februari nästa år.

Hos Visit Umeå fick vi möjlighet att presentera projekt Rallybåten för VD:n Gabriella Hed Vall och hennes medarbetare. Värdefullt och givande. Dessutom hade vi flera positiva möten med personer i Svenska Rallyts tävlingsorganisation.Umeåbild.Foto: Fredrik Larsson/Visit Umeå

Bilsport Rally och Racing till Rallybåten!

I dag kan Rallybåten presentera Sveriges enda renodlade motorsporttidning, Bilsport Rally&Racing, som partner. 

Samarbetet firar vi med dela ut en årsprenumeration (7 nummer) av tidningen till alla som bokar sig på Rallybåten den kommande veckan (27 oktober-3 november).

Bilsport Rally&Racing från Förlags AB Albinsson & Sjöberg i Karlskrona tar sedan många år tillbaka ett starkt grepp om rallysporten. ”Månadens tävling” är en modern klassiker men tidningen bjuder även på läsvärda förarporträtt, tekniska reportage, historiska återblickar och faktaspäckade tävlingsrapporter. 

Med redaktör Mikael Johansson och mediesäljare Jonas Andersson mönstrar Rally&Racing på Rallybåten i Stockholm den 9 februari nästa år. 

– Rallybåten är en fantastisk möjlighet till möte med många entusiaster som verkligen brinner för sporten. Ofta säger man att ”vi ses på Svenska”, men det gör man inte eftersom folk bland annat bor på olika ställen och åker till olika sträckor. Men nu samlas 1600 rallyentusiaster på ett och samma ställe. Vi kommer att ses varje kväll och kan analysera, skratta och skvallra tillsammans. Det mötet tror jag är jätteväsentligt, inte bara för oss utan för allihop egentligen, säger Mikael Johansson som redaktionellt redan uppmärksammat Rallybåten i tidningen.

Johansson, som kommer att vara engagerad som moderator i aktiviteter ombord, har självklart stora förhoppningar till resan även utifrån sin roll som redaktör. 

– Rallybåten erbjuder oss ett unikt möte med våra läsare och potentiella läsare, och jag är övertygad om att resan kan ge oss väldigt många och intressanta reportagetips. Bredden på resenärerna tror jag också gör att vi kan hitta nya samarbeten med både personer och företag på olika sätt, säger Johansson som dessutom hintar om att en överraskning från Bilsport Rally&Racing kommer att vänta alla resenärer ombord.

80-årige Pelle Tjerneld är bokad och klar!

En av svensk motorsports stora profiler, Pelle Tjerneld, gör oss sällskap på Rallybåten. Tillsammans med rallyvännerna Ingemar Frohm och Kenneth Larsson har 80-åringen från Torsåker i Gästrikland bokat sig på resan till Svenska Rallyt i Umeå.
– Jag tycker det verkar som ett trevligt och praktiskt upplägg, säger Tjerneld som räknar med att det kommer att levereras många skrönor på Rallybåten.

– Det blir i kvadrat det, säger han skämtsamt.

Pelle Tjerneld är väl bekant med trakten kring Umeå.
– Bland annat var jag med på bygget av rallycrossbanan i Vännäs. Dessutom har jag varit där på rally-SM många gånger, säger Pelle och tillägger med ett leende:

– Men jag har aldrig åkt båt dit upp tidigare. Det här blir första gången. Det ska bli trevligt.

Inspirerad av Eric Carlsson började Pelle Tjerneld rallykarriären i en Saab, men för de flesta är hans namn för evigt förknippat med Opel.
– Det blev mitt huvudmärke, konstaterar han.

Det var också i en Opel han vann SM-guld (Grupp 2) i rally 1967. Rallytalangen från Sandvikens MK (där han var ordförande 1970-1979) var även ismästare 1965.

Efter den egna karriären blev Pelle chef i Opel Team Sweden där han lotsade herrar som exempelvis Björn ”Nalle” Johansson, Mats Jonsson, ”Biffen” Olsson, Per-Arne Ljung, Per Svan, Mats Karlsson och Ingvar Carlsson till otaliga framgångar i rallyskogen. Han var även pappa till Opel Cup, en populär cup för privatförare i början på 1990-talet. 

Under ledning av Jan-Olof Warnestad blev Tjerneld dessutom inblandad i Opel Team Swedens racingsatsning i STCC 1998-2007. Där nådde teamet störst framgångar med norrmannen Tommy Rustad.

Även efter sin aktiva tid som förare och teamchef har Pelle Tjerneld varit en flitig besökare på Svenska Rallyt och följt VM kontinuerligt.

– Vi är ett gäng på närmare 60 personer som tippat rally-VM i kanske tio års tid. Vi tippar de åtta bästa i varje deltävling och den som vinner totalt efter alla deltävlingar blir bjuden på restaurang i Hedemora. 

Hur många gånger har du vunnit?
– Nej, jag har aldrig vunnit någon gång. Det bästa jag kommit är trea, men det är några år sedan, säger Pelle som trodde att han var taktisk när han för en tid sedan tippade Kalle Rovanperä som fyra på Nya Zeeland.

– Eftersom det skulle räcka med en fjärdeplats för att han skulle säkra VM-guldet satte jag honom på den placeringen. Men han var inte så taktisk – han krånglade till och vann, säger Pelle och skrattar gott. 

Foto: Teambild.


 Trendab Motorsport Sweden kliver in som partner till Rallybåten. 

– Vi gör det för att vi tycker att Rallybåten är ett väldigt häftigt initiativ. Vi känner oss hedrade att få vara med, säger Gustaf Ivarsson i företagsledningen.

Trendab är specialist på motorsporttillbehör och har ett stort förtroendekapital när det gäller byggnation och utveckling av tävlingsmotorer för rally och banracing. Trendab utför även renovering/ombyggnation av klassiska bilar. 

Företagets medverkan på Rallybåten ser ledningen som ett unikt tillfälle att synas i rätt målgrupp.– Vi vill nätverka, visa upp oss, våra produkter, motorer samt berätta att vi bygger färdiga bilar, säger Gustaf Ivarsson.

Resenärerna kan räkna med att Trendab bland annat kommer att visa upp hjälmar, overaller, skor, oljekylare och motorer på Rallybåten. – Men vi ser oss inte bara som utställare utan vi vill verkligen hjälpa till och driva fram det här projektet, få ut budskapet och nå så många människor som möjligt. Enligt oss är Rallybåten det bästa som hänt rally-Sverige på många, många år, säger Gustaf Ivarsson. 

Anställda, anhöriga och konsulter kommer att representera Trendab på Rallybåten. 
– Vi kommer att finnas där för att svara på frågor från alla resenärer och bolla idéer med dem. 

Välkända Trendab bildades 1968 och har drivit verksamhet i lokalerna på Gamla Strängnäsvägen i Nykvarn sedan 1975.– Vi ett heltäckande företag inom motorsport med allt från utrustning till reservdelar. Men vi har också en maskinpark, verkstad och ett lager som gör att vi kan bygga en hel bil. Vi brukar säga att Trendab är hundra procent motorsport. Vi är det enda företaget i landet som har allt.

Rallybåtens helhetslösning lockade Aros Auto

Aros Auto, auktoriserad återförsäljare för Kia och Maxus i Västerås och Enköping, var ett av de första företagen som bokade sig på Rallybåten. 

Resan bottnar i sökandet efter en gemensam aktivitet för cheferna på företagets båda anläggningar, som från och med den här hösten går samman i ett gemensamt bolag. Men bokningen av tio platser på Rallybåten är också ett resultat av ett uppnått ekonomiskt vinstmål.
– Någon föreslog att vi skulle åka till Svenska Rallyt om vi nådde vårt gemensamma mål och på den vägen är det, berättar Andreas Egnesund, platschef på Aros Auto i Västerås.

Då var tanken att sällskapet skulle transportera sig i bilar till Umeå och där boka in sig på hotell.– Men då hittade vi Rallybåten och bestämde oss för att boka in oss på den och göra en mix av både kick off och konferens. 

Andreas ser många plusvarianter med Rallybåten.– En av de stora fördelarna med konceptet tycker jag är helhetslösningen – att man köper ett komplett kit där i stort sett allt ingår. Enkelheten är tilltalande, allt är klart. Man går iland i Umeå, kliver på en buss och sedan blir man skjutsad till bra publikplatser ute på sträckorna. Det är sådant som jag uppskattar.

Aros Auto har bokat sig på Viking Cinderellas konferensavdelning. Där har man möjlighet att i lugn miljö starta verksamhetsåret med en kick off.
– Förutom att konferera erbjuder resan oss att ta del av sammanhållningen på båten, äta tillsammans och göra en massa roliga saker ombord. Vi slipper köra bil i tio timmar och kommer att vakna utvilade när vid ankomsten till Umeå.

Skåningarna är på gång

Här är en trio inte helt obekanta rallyentusiaster från SMK Hörby i Skåne som bokat sig på Rallybåten. Tommy Johnsson, Kenneth Rittbo och Thomas Hallén fick tidigt nys om resan till Svenska Rallyt i Umeå och slog till.
– Det var Kenneth som först hörde talas om båten och tyckte att det kunde vara något för oss. Så vi gick in på nätet, letade upp Rallybåten och upptäckte att det här var ett koncept som satt som hand i handsken, säger Hallén, som beskriver sig själv som svårt rallyskadad och alltid sugen på nya äventyr.

Han har varit på Svenska Rallyt i Värmland, bland annat i sällskap av Johnsson och Rittbo, många gånger. Men nu blir det Västerbotten och Umeå för gänget från Skåne. Resan till Stockholm avskräcker inte.– Nej, vi är i Stockholm titt som tätt när vi är ute på andra historier så det är inga problem. Dessutom tar vi med oss bilen på båten och slipper bekymra oss om parkering i Stockholm. Det är rena klippet.Hallén och hans kompisar tilltalas av upplägget med Rallybåten.– Mat, dryck, underhållning och rally. Du kan inte ha det bättre, säger Hallén entusiastiskt och tillägger skämtsamt:
– Är det kallt ute kan vi se rallysändningarna på storbildskärmen eller på TV:n ombord på båten.


Kalle, Ola och Stig kommer!

Kalle Grundel, Ola Strömberg och Stig Blomqvist. En gång i tiden körde alla med fabriksstöd från Saab. Nu är trion klar för Rallybåten 2023!

Tre minst sagt färgstarka och framgångsrika rallyprofiler som med sin närvaro garanterat kommer att förhöja värdet på resan till Umeå för oss alla. Sanningar, halvsanningar och skrönor från förr utlovas när trion tar scenen i besittning.

Men rallylegendarerna kommer även ge sin syn på VM-serien 2023 i allmänhet och Svenska Rallyt i synnerhet. Missa inte det.

Taxfree tur och retur

Rakvatten, godis, 3-pack kallingar, rallybil i lego och kanske något gott att dricka… Välkommen till Rallybåtens förstklassiga taxfreeshopping med priser som är upp till 40 procent lägre än på landbacken.

På Rallybåten är det taxefree tur och retur med öppettider enligt följande:Torsdag: Kl 11.30-15.00, 17.00-22.00.Lördag: Kl 18.30-22.00.Söndag: Kl 09.30-13.45.

När du bokat din resa kan du även förbeställa varor ur taxfree-butikens sortiment. Det kallas preorder: https://preorder.vikingline.com/.../sto-sto/sek/catalog/all/

 Glöm snabbmat , VM-klass på käket

Svensk husmanskost, skärgårdens smörgåsbord, Cinderellas Grand BBQ och en upplevelse signerad det svenska kocklandslaget.Där har ni en snabbversion av vad som kommer att serveras på Rallybåten till Svenska Rallyt i Umeå i februari nästa år.

Vattnas det i munnen på dig? Tänkte väl det. In och boka biljett så du inte missar alla läckerheter.Sjön suger heter det som bekant. Som gäst på Rallybåten kommer du inte att behöva gå hungrig. Eller törstig för den delen.

Utöver Viking Cinderellas fantastiska frukostbuffé (fredag och lördag morgon) och häftiga brunch på amerikanskt vis (söndag förmiddag) ingår flera verkliga smakupplevelser i biljettpriset. Eller vads sägs om ett generöst urval av klassisk svensk husmanskost, ett traditionellt smörgåsbord med allt från sill och räkor till helstekt kött och Janssons frestelse. Eller en BBQ enligt sydamerikanska influenser och traditioner!

Torsdag, lördag och söndag ingår dessutom öl, vin och läsk. Kan det bli bättre?

Rallybåtens shuttlebussar ger dig unik valfrihet att transportera dig under Svenska Rallyt

Upp i ottan eller sovmorgon? Så många sträckor som möjligt eller bara en och service?

Med Rallybåtens shuttlebussystem kan du lägga upp dagen på Svenska Rallyt precis som det passar dig.

Rallybåtens bussar kommer nämligen att cirkulera mellan båten, specialsträckorna och serviceplatsen under hela tävlingsdagarna. Där det är möjligt kommer Rallybåten till och med ha egen hållplats.
– Smidighet är Rallybåtens kännetecken och det gäller självklart också transporterna mellan sträckorna och serviceplatsen samt från och till Rallybåten i Umeå hamn. Vi kommer att ha många bussar igång vilket ger våra resenärer en stor valfrihet att lägga upp tävlingsdagarna precis som de själva vill, säger Simon Johansson.

Upplägget med shuttlebussar passar såväl den morgonpigge som den morgontrötte. Det är perfekt för den som vill se toppförarna och sedan hasta vidare till nästa sträcka. Men det passar lika bra för den som gärna ser hela startfältet men begränsar sig till ett par sträckor för att sedan avsluta dagen på serviceplatsen.
– Ambitionen är att vårt system ska vara kompatibelt med så många önskemål och upplägg som möjligt. 

Succé för Rallybåten på Midnattssolsrallyt

Det blev tummen upp från många när vi gjorde PR för Rallybåten i samband med publiksuccén Midnattssolsrallyt Super Show på Gelleråsen Arena i Karlskoga.

De unga i publiken lockades främst av den häftiga modellen av Viking Cinderella medan andra, lite äldre rallyentusiaster, visade stort intresse och fick svara på sina sista frågor inför bokningen.

Andra tog bara en sväng förbi och hälsade att de redan försäkrat sig om en plats på Rallybåten till Svenska Rallyt i Umeå 2023.

Bland alla som tittade in hos oss märktes en lång rad motorsportprofiler såsom Mats Jonsson, Tony Rickardsson, Per Eklund, Esko Junttila, Pontus Tidemand, P-G Andersson, Miriam Walfridsson, Pelle Tjerneld, Jan ”Flash” Nilsson, Björn ”Nalle” Johansson, Stefan Sollenfeldt, Thomas Johansson, Per Carlsson, Tony Ring, Thomas Lindberg, Lars-Erik Olsson m.fl. Tack för ert besök och tack Midnattssolsrallyt och Gelleråsen Arena för en helt fantastisk dag i motorsportens tecken.

Kryssningsfartyg blir Rallybåt och tar
1 600 entusiaster till Svenska Rallyt i Umeå 2023

I februari nästa år avreser Viking Cinderella från Stockholm till Svenska Rallyt i Umeå. Tillfälligt omdöpt till Rallybåten erbjuder fartyget 1 600 entusiaster ett helt nytt och unikt sätt att uppleva världsmästerskapets enda vintertävling. Nöjeskryssning och VM-rally – allt i ett.

Med Rallybåten vill försäljningsdrivande eventbolaget Simon Promotion göra det enkelt för rallyfans att ta sig till Umeå, bo där och bli en del av den fantastiska upplevelse det svenska VM-rallyt är. 

Idén att chartra Viking Cinderella och göra om fartyget till Rallybåt fick Simon Johansson, vd på Simon Promotion, när han följde Svenska Rallyt på plats i Umeå i vintras.
– När tävlingen flyttades från Värmland till Västerbotten var det många trogna besökare som tvekade. Avståndet till Umeå upplevdes som långt och boendefrågan var en utmaning. Detta innebar tyvärr att många missade ett häftigt rally och en mycket lyckad start på en ny era, säger Johansson, en gång svensk juniormästare i rally och under många år flitigt anlitad expertkommentator i P4 Värmlands populära sändningar från just Svenska Rallyt.
– Med Rallybåten vill vi samla entusiaster och ta med dem till VM-festen i Umeå. De reser med Rallybåten, bor, äter och umgås på Rallybåten och tar sig ut på VM-sträckorna med våra shuttlebussar. Det här är en paketlösning som vi tror kommer att passa många.

Mångmiljonsatsningen Rallybåten är inte en ny företeelse bara för rally-VM. Inte heller på Viking Line har man samarbetat i ett projekt liknande det här tidigare.
– Under gott och väl 20 års tid har Viking Line chartrat ut Viking Cinderella till fackföreningsrörelser, politiska partier, näringslivsorganisationer, jubilerande företag, idrottsorganisationer etc etc. Men vi har aldrig någonsin åkt upp till Umeå, och aldrig någonsin med ett helt fartyg fyllt med rallyentusiaster, passionerade vänner av den svenska rallysporten. Det här är fullständigt fantastiskt och unikt, säger Mikael Dunbäck, försäljningschef Charter och Specialkryssningar på Viking Line.

Viking Cinderellas maxkapacitet är 2 500 resenärer. Rallybåten sätter gränsen vid 1 600. 
– Vi gör det av den enkla anledningen att vi vill garantera en upplevelse med hög kvalitet, säger Simon Johansson, som också flaggar för att:

    •  Svenska Kocklandslaget har komponerat maten ombord.

  • Taxfreebutiken är öppen på ut- och hemresan.

  • Det går att ta med egen bil på Rallybåten. Först till kvarn gäller.

  • Till och från Stockholm går det, beroende av var man bor, att åka med Viking Lines anslutningsbussar.

  • Det blir After Rally på nattklubben Etage varje kväll.

  • Företag erbjuds att boka konferens på Viking Cinderellas välutrustade konferensanläggning.

  • Tre sträckor per dag planeras fredag och lördag för de som väljer att ta Rallybåtens shuttlebussar ut i VM-skogen.

Som öppningserbjudande får man dessutom VM-biljetten Rallypasset i rabatt om man bokar sig innan den 31 augusti. Från och med den 1 september höjs priset med motsvarande summa.

Torsdag i VM-veckan lämnar Rallybåten Vikingterminalen i Stockholm kl 11.00 och är tillbaka söndag kl 14.00. 

En plats på båten kostar från 7.350 kr beroende på hyttstandard och antal personer i hytten.

Boka nu – och få rallypasset i rabatt

En del säger early bird. Vi säger öppningserbjudande. Alla som bokar sig på Rallybåten innan den 31 augusti får nämligen Rallypasset (till ett värde av 800 kr) i rabatt! 

Rallypasset är ett måste för varje konsument av det svenska VM-rallyt. Det är din biljett in på serviceplatsen i centrala Umeå och på tävlingens samtliga sträckor. Utöver Rallypasset ingår även program och sträckkarta i vårt öppningserbjudande.

För de som bokar sig på Rallybåten efter den 31 augusti ingår också Rallypasset, men de får betala 800 kr mer  – så varför vänta?

Rallybil i vinterlandskap

Ta med egen bil på Rallybåten

Sugen på att ta med egna bilen/minibussen på Rallybåten? Det är fullt möjligt, men det gäller att skynda sig på. Vi erbjuder nämligen ett begränsat antal platser på parkeringsdäck. 

När du bokar och betalar din plats på Rallybåten ingår fri transport från Umeå hamn till sträckorna. Våra shuttlebussar passar såväl den morgonpigge som den morgontrötte.

Men du kanske föredrar att transportera dig och dina vänner i egen bil eller minibuss på rallyt? Utan extra kostnad kan du boka plats och köra ombord på Rallybåten vid Vikingterminalen i Stockholm. Men det gäller att vara ute i god tid. Först till kvarn gäller. 

Värt att notera är att Rallybåten INTE kommer att fungera som parkeringsgarage under vistelsen i Umeå. Tidigt fredag morgon töms bildäck på samtliga fordon och de kommer inte att få köra på båten igen förrän innan avresa lördag kväll.

Fri parkering erbjuds emellertid i Umeå hamn. 

Kryssningsfartyg och minibuss

Kombinera VM-resan med en företagskonferens

Varför inte kombinera resan till Svenska Rallyt i Umeå med en konferens, avdragsgill för ditt företag. Vi hjälper gärna till och skräddarsyr din resa på en anläggning utöver det vanliga. På Viking Cinderella ligger konferensavdelningen på däck 9, högt upp och med en fantastisk utsikt. 

Konferensdäck erbjuder välutrustade mötesrum i varierande storlekar, allt efter er grupps behov. Det går faktiskt att hyra lokal för upp till 500 personer. 

Efter arbetspassen är det nära till både mat, spa, hytten och underhållning. 

Rallybåten lägger ut från hamnen i Stockholm kl 11.00 på torsdag. Söndag är en annan lämplig konferensdag då Rallybåten är tillbaka i Stockholm först kl 14.00.

Viking line papper och rallybil