English

"Med Rallybåten vill vi samla
rallyentusiaster och ta med dem               till VM-festen i Umeå"

I februari nästa år avreser Viking Cinderella från Stockholm till Svenska Rallyt i Umeå. Tillfälligt omdöpt till Rallybåten erbjuder fartyget 1 600 entusiaster ett helt nytt och unikt sätt att uppleva världsmästerskapets enda vintertävling. Nöjeskryssning och VM-rally – allt i ett.

Med Rallybåten vill försäljningsdrivande eventbolaget Simon Promotion göra det enkelt för rallyfans att ta sig till Umeå, bo där och bli en del av den fantastiska upplevelse det svenska VM-rallyt är. 

Idén att chartra Viking Cinderella och göra om fartyget till Rallybåt fick Simon Johansson, vd på Simon Promotion, när han följde Svenska Rallyt på plats i Umeå i vintras.
– När tävlingen flyttades från Värmland till Västerbotten var det många trogna besökare som tvekade. Avståndet till Umeå upplevdes som långt och boendefrågan var en utmaning. Detta innebar tyvärr att många missade ett häftigt rally och en mycket lyckad start på en ny era, säger Johansson, en gång svensk juniormästare i rally och under många år flitigt anlitad expertkommentator i P4 Värmlands populära sändningar från just Svenska Rallyt.

– Med Rallybåten vill vi samla entusiaster och ta med dem till VM-festen i Umeå. De reser med Rallybåten, bor, äter och umgås på Rallybåten och tar sig ut på VM-sträckorna med våra shuttlebussar. Det här är en paketlösning som vi tror kommer att passa många.

Viking Cinderellas maxkapacitet är 2 500 resenärer. Rallybåten sätter gränsen vid 1 600. 
– Vi gör det av den enkla anledningen att vi vill garantera en upplevelse med hög kvalitet, säger Simon Johansson, som också flaggar för att:

  • Taxfreebutiken är öppen på ut- och hemresan.

  • Det går att ta med egen bil på Rallybåten. Först till kvarn gäller.

  • Till och från Stockholm går det, beroende av var man bor, att åka med Viking Lines anslutningsbussar.

  • Det blir After Rally på nattklubben Etage varje kväll.

  • Företag erbjuds att boka konferens på Viking Cinderellas välutrustade konferensanläggning.

  • Tre sträckor per dag planeras fredag och lördag för de som väljer att ta Rallybåtens shuttlebussar ut i VM-skogen.

  •  Svenska Kocklandslaget har komponerat maten ombord.

Simon Johansson, VD SJP Sales And Events
Kryssningsfartg